dissabte, 19 de febrer del 2011

SOVIET FUNK

Des de Rússia amb amor… pel funk!!!

Un tresor de les inquietuts musicals d’un entusiasta de la música moderna a l’ex Unió Soviética, una autèntica joia que fará les delícies dels buscadors de tresors musicals. Un disc gravat per un tal Pavel Sysoyev entre els anys 1971 i 1976, un empleat de l’anomenada “Comissió Estatal de l’URSS per a la Televisió i Radiodifusió", mitjans de comunicació que estaven controlats per l’estat. El senyor Pavel Sysoyev sembla ser que es dedicaba a fer les sintoníes per a la televisió però quan podía i no el controlaban es dedicaba juntament amb uns quants amics bojos pels sons prohibits, a crear la seva pròpia música i es tancaven a l’estudi de manera il·legal fins a altes hores de la matinada i quan ningú els controlaba feien autèntiques jam sessions. Malgrat les restriccions que patía l’Unió Soviética, molts músics i ciutadans van tenir accés, tot i que molt limitat a gravacions de funk nordamericanes com Sysoyev que va adquirir una petita col.lecció de discos de R & B i de Jazz d'un amic, i ho va aprofitar per educar musicalment a tota una generació de músics soviètics que van al·lucinar amb la música que es feia als Estats Units. Aquest grapat de músics de formació clàssica va ser capaç de recrear un so arrelat al funk més pur però també molt proper al jazz-rock i fins i tot al jazz-rock progressiu. Aquest primer volum de Soviet Funk, editat per Secret Stash Records, va ser posible gràcies al contacte que va mantenir aquesta discogràfica amb el mateix Sysoyev, que es van assabentar de l'existència d'aquestes gravacions que s’havien mantingut oblidades i plenes de pols en algún arxiu de la Televisió Russa, i en questió de dies van arribar a un acord per editar-les. Unes cintes amb centenars d’hores de gravació que ara han vist la llum amb Soviet Funk Vol. 1però només és una petita mostra del catàleg de gravacions produïdes i gravades per Pavel Sysoyev i els seus amics un petit tast del que vindrà, de fet acaba d’editar-se el segón volum d’aquesta col·lecció.
Una autèntica descoberta que ens mostra a uns quants bojos per la música negra a l’ex Unió Soviètica durants els anys 70, i que van saltar-se totes les restriccions per oferir i mostrar la seva passió pel funk nordamericà.
Us deixem amb un petit tast del que podeu trobar al disc Soviet Funk (Secret Stash Records 2010). Des de Rússia amb amor… pel funk!!!




3 comentaris:

  1. Funk-ala-dilla rusa. Una resenya molt molt interesant. Em trec el barret Mestre Investigator. ;)

    ResponElimina
  2. Ostras, el últim país on em pensava que sortiria música negre... una sorpresa!

    ResponElimina
  3. De fet el vaig descobrir gràcies a l'actor Elijah Wood que el va recomanar en un programa de la tele yanki,on mostraba les seves últimes troballas musicals.Una autèntica sopressa...

    ResponElimina