diumenge, 15 de juliol de 2012

BLACKCELONABlackcelona "A collection of soul & funk music from the city of Barcelona, és una compilació que publicará la discogràfica Discmedi sota la producció i coordinació del col·lectiu Blackcelona aquest mes de setembre, que ens mostrará a la gran majoria de grups que estan investigant en un dels moviments musicals més atractius i revolucionaris que hi ha actualmente a Catalunya i també més poc valorat pels diferents agents musicals i els mitjans de comunicació. 
Tots els ritmes d'arrel negra tenen cabuda a Blackcelona, des des del rhythm & soul dels The Excitements, que col·laboren amb un tema inèdit o Tirantlofunk, passant pel soul i el funk de grups com Cardova, The Slingshots i The Black Beltones. Els ritmes llatins i el boogaloo no podien faltar i els porten Los Fulanos i Electric Gozarela, mentre que un estil tant barceloní com la rumba barrejada amb funk ens l'apropa el magnífic projecte Achilifunk & Original Jazz Orquestra del Taller de Músics. No ens volem oblidar d'altres formacions que han cregut en aquest projecte des del primer dia i que també posen el seu granet de sorra en forma de cançó com els elegants Luxópolis que ens apropen al mod-jazz més 60's o Betty Belle i el seu soul-pop. Astrio aporten la seva versió més funk i Vermouth Time la seva inpiració en el soul-jazz. Altres bandes com First Take (funk-pop), Sweet Vertigo (jazz-funk) o els internacionals Hipnotik Orchestra, formació de neo-soul, a mig camí entre Barcelona i Rotterdam. Tots aquests grups formen part d'aquesta recopilació que es tanca amb JizzyFree, el nostre gran descobriment, una banda molt jove i en la que confiem moltíssim, amb una mitjana d'edat de 19 anys, i que estan cridats a ser la renovació del soul-funk barceloni, amb una qualitat excepcional. Ells representen millor que ningú el futur de la música negra barcelonina.
Esteu atents a la invasió Blackcelona, ja que a partir del mes setembre començarem la nostra particular creuada per alimentar-vos l'ànima amb la millor música negra barcelonina. De moment apunteu-vos a l'agenda el dissabte 29 de setembre al FNAC de l'Illa Diagonal, on presentarem en un showcase exclusiu el disc amb els grups Electric Gozarela, Tirantlofunk i Betty Belle. Aquest concert será l'inici d'una tardor molt calenta, ja que si tot va bé, tancarem l'any 2012 amb una Mostra de Música Negra al Marula Cafè, local que s'ha volcat amb aquest projecte. Sota el segell Blackcelona, passaran pel local del carrer Escudellers de Barcelona durant el mes de desembre gran part dels grups que apareixen en el disc.
Benvinguts a Blackcelona! Soul & Funk amb sabor mediterrani!!!

2 comentaris: