dilluns, 3 de desembre del 2012

Els sons de la Blackceloneta


Neosoul-Funk a la Catalana!!!




Ja hi tornem a ser amb tots vosaltres després d'uns dies frenètics i plens de bones vibracions, per presentar-vos una nova entrega de la nostra enciclopedia particular de la black music barcelonina, una nova entrega de les noves bandes que anem descobrint, i sembla ser que anem despertant de mica en mica del son profund en que estava la música negra barcelonina i actualment podem constatar el bon estat de salut de les noves formacions que funcionen actualment a Barcelona i la seva àrea metropolitana.
Deixant de banda a la majoria de bandes que apreixen al disc Blackcelona i de les que ja hem parlat en aquest blog, de les diferents entrades dels reportatges de soul-funk a la catalana que aqui pots redescobrir de nou, i també a Marina BB Face & The Beatroots i Mampon Afrobeat, que van tenir el seu racó no fa massa aqui mateix, darrerament estem descobrint una sèrie de bandes i solistes que engrandeixen el so de la Barcelona més negra.

LEILA
Començarem pel projecte musical de la cantant Leila Montes que ens apropa al neosoul i r&b més elegant i sofisticat. Acaba de publicar el seu primer treball, Influences, fàcilment localitzable a plataformes com Spotify.
Leila presentará aquest disc en directe el proper 18 de gener a la sala Monasterio de Barcelona. Més info a www.leilasound.com

THE WAX
The Wax són un altre de les bandes a tenir en compte dins del món del soul. Liderats per la gran veu d'Ester Wax, cantant tambe a The Sparkles, aquest grup és mou entre el soul i el rhthym&blues 'gran reserva' de la dècada dels seixanta. Si voleu comprobar com sonen en directe, el dissabte 8 de desembre estaran actuant a La Resistencia de L'Hospitalet de Llobregat, i amb un fi de festa a càrrec de Dj Txarnego, cantant dels Elêctric Gozarela.

CASIMIRO FUNK
Casimiro Funk, formats l'any 2011 són del Baix Llobregat i en la seva música podem trobar el ressò del vell i el nou funk, un exercici musical que passa per noms com The Meters, New Mastersounds o Lefties Soul Connection. Aquesta será de ben segur una de les bandes a qui haurè de seguir la pista aquest 2013. Més info al seu facebook.

THE RISAS
I del Baix Llobregat marxem al Vallès, i més concretament a Sant Cugat, ciutat des d'on arriben The Risas, jove combo que barreja amb molta gràcia i diversió, el funk, el soul i la disco music.
Gorvijac Music els hi ha  publicat el seu primer disc titulat El millor moment,  que reflexa el seu particular homenatge a la música negra.


APAC
I per acabar APAC (Atomic Particles After Colision), banda sorgida d'una autèntica factoria musical com és l'Espai Jove Boca Nord, i que barrejen sense contemplacions i amb una efectivitat i tècnica instrumental brutal, funk, jazz-rock i rock progressiu, amb uns directes on els seus components van al límit musical i realment espectaculars. Molt recomanables. trobareu més info al seu myspace.



2 comentaris:

  1. Ei Ferran, m'agrada el teu bolc!
    És ple de música bona i està molt ben muntat!
    L'aniré seguint...
    Fins aviat,

    Lluís

    ResponElimina