dissabte, 28 de juliol de 2012

Nicole Willis

El retorn d'una investigadora del Soul
Sembla ser que vuit anys després de l'aclamat Keep Reachin Up i que va vendre més de 30.000 còpies, la cantant de Nova York, Nicole Willis, s'ha decidit ha publicar un nou treball al costat dels seus inseparables Soul Investigators. La banda finlandesa és una garantia per la seva efectivitat i qualitat instrumental per a la nordamericana afincada a Helsinki i casada amb el músic Jimi Tenor, un dels màxims exponents de l'avanguarda electrònica escandinava.
Nascuda a Brooklyn l'any 1963, Nicole Willis va passar de fer de corista en diferents grups per guanyar-se la vida, a ser tota una lider per la potència i els diferents registres de la seva veu. Totes aquestes qualitats la van fer entrar als Repercussions, banda de Nova York orientada al funk i l'acid-jazz amb els que va publicar dos discos, Earth and Heaven (1995) i Charmed Life (1997). Després d'uns anys amb els Repercussions que li van servir per fer-se un nom dins del mon del funk mundial, va començar a buscarse la vida en solitari a partir del 2000, quan va publicar el seu primer disc, Soul Makeover o Be it, de l'any 2003, que van passar sense pena ni glòria. Però l'any 2005 i juntament amb els Soul Investigators, quan ja estava instalada a Finlàndia amb el seu marit Jimi Tenor, li va venir un èxit que la va agafar per sorpressa amb el disc Keep Reachin Up, un treball orientat al soul i el funk old school que va sorprendre a molts que voliem saber més d'aquesta dona que vam descobrir durant un Sònar del 2007 presentant aquest disc en directe.
Doncs bé ara sembla que després de molt anys sense saber res d'ella i retirada dels escenaris li han tornat a venir les ganes de fer música: A principis del 2011 va col·laborar posant veu al nou projecte de Yasuharu Konishi de Pizzicato Five, titulat Pizzicato One, també va realitzar una petita gira per diferents festivals de jazz i soul del centre d'Europa, i actualment es troba tancada a l'estudi en compantía dels seus inseparables Soul Investigators per donar forma a un nou disc que publicaran a principis del 2013.
De moment poc sabem del seu contingut i del que ens oferirà musicalment la bona de Nicole Willis, però del que estem segurs és que será un nou tractat de soul delicat, que si s'aproxima musicalment al seu anterior disc, Keep Reachin Up, ja ens podem donar més que satisfets.
Aqui podeu veure a Nicole Willis al Sonar del 2007!!!
I aqui durant el seu concert al Ilmiö Festival de Finlandia el 23 de juliol de 2011
I un audio d'una cançó on hi col·labora el seu marit, Jimi Tenor juntament amb els Soul Investigators

2 comentaris:

  1. Ondia, no m'enrecordaba ja d'ella... jo estava en aquell Sonar, em va agradar molt... Que bé que torni!

    ResponElimina
  2. I que torni a actuar per Barna seria genial! :)

    ResponElimina